"Näitame, kuidas me oma Eestist hoolime. Oma inimestest hoolime. Oma veteranidest lugu peame. Oma riiki kaitsta tahame. Seda kõike saab teha vaid mõne õiega. Imelihtne - ja nii imeline. Iga sinililleõis loeb," ütles sinilillekampaania avakõnes president Kaljulaid.

Noorkotkaste, kodutütarde ja naiskodukaitsjate kaasabil moodustati Vabaduse väljakule sinilill ja sinilillekampaania tunnuslause "Anname au!". Avapäevast võtsid osa Kaitseväe veteranide ühingu ja Eesti vigastatud võitlejate ühingu esindajad, kaitseväe orkester, kaitseliidu torupillimängijad ja rahvatantsurühm Uppsar.

Täna alanud ja neljandat aastat peetava heategevusliku sinilillekampaaniaga kutsutakse üles Eesti Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide tunnustamiseks kandma sinilillemärki. Kampaaniat korraldavad MTÜ Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu koostöös Naiskodukaitsega.

Sinilillesümboolikaga kogutava tulu suunab vigastatud võitlejate Ühing lisaks vigastatud veteranide toetamisele Haapsalu rannapromenaadile liikumispuudega inimestele välitrenažööride ala rajamiseks, soetab Ida-Viru keskhaigla taastusravi osakonnale invalifti basseini pääsuks ja toetab MTÜ Peaasjad tegevust meeste vaimse tervise edendamisel.