"Poola on meie regiooni julgeoleku tagamisel oluline partner ja liitlane. Mul on hea meel, et Eesti ja Poola näevad ja mõistavad sarnaselt seda, mis toimub Euroopas ja selle lähiümbruses," Kaljulaid pärast kohtumist Poola presidendi Andrzej Dudaga. Kohtumisel rääkisid presidendid Kaljulaid ja Duda ka kahe riigi majandussuhetest, piirkonna suurtest taristuprojektidest, Brexitist ja Euroopa Liidu tulevikust.

President Kaljulaidi sõnul on kahe riigi majandussuhted küll tihedad, kuid kindlasti on see valdkond, kus on peidus suur potentsiaal. "See on valdkond, mille saan ja tahan rohkem tähelepanu pöörata," ütles riigipea. Poola on hetkel Eesti suuruselt seitsmes väliskaubanduspartner, kuid potentsiaali on enamaks.

Eesti ja Poola presidendid arutasid ka regiooni energiajulgeolekut. Nad nõustusid, et kriitiliste energiapoliitiliste otsustega ei tohi venitada, sest nii mahukate investeeringute elluviimine võtab aastaid. "Eesti jaoks on äärmiselt oluline edasi liikuda Balti elektrivõrkude ühendamisega Euroopa sagedusele," rõhutas president Kaljulaid.

Vabariigi President tõi kohtumisel välja ka Poola panuse kaitsekoostöösse ning tõstis esile Poola kaitsejõude, mis on osalenud Eestis õppusel Kevadtorm ning panustavad NATO Küberkaitsekeskusesse Talllinnas.

Visiidi käigus kohtus president Kaljulaid ka Skandinaavia-Poola Kaubanduskoja nõukogu esimehe Carsten Nilseniga ning külastas Varssavi ülestõusu muuseumi.