"Ma näen siin häirivat ebaselgust," kommenteeris Ilves Delfile ja Eesti Päevalehele.

Senine välisminister esitas peaministrile lahkumisavalduse ja ütles, et 9. september on tema viimane tööpäev. Peaminister ütles, et senine välisminister jätkab. "Vabariigi Presidendina, kes põhiseaduse kohaselt esindab Eestit välissuhtluses, soovin ma teada, kes täidab 10. septembril Euroopa Liitu ja NATO-sse kuuluva Eesti välisministri kohuseid. Riigis ei saa olla mingit ebaselgust. Eesti vajab välisministrit iga päev. Olen kindel, et me arutame seda olukorda peaministriga niipea kui võimalik," kommenteeris Ilves.

Marina Kaljurand teatas täna, et soovib presidendiks kandideerida ja paneb välisministri ameti maha. Peaminister Taavi Rõivas on korduvalt kinnitanud, et ta ei kiirusta Kaljuranna lahkumisavalduse rahuldamisega.

Peaminister Taavi Rõivase peaministrit ja ministrite asendamist puudutava korralduse järgi oleks välisministri asendaja haridus-ja teadusminister. Seega, kui Marina Kaljurand peaks võtma praeguses olukorras puhkuse või kui Rõivas läheks Kaljuranna avaldusega presidendi juurde, siis saaks Jürgen Ligist uue välisministri määramiseni välisministri kohuste täitja.