1. Tänaseks on juba üle maailma tuntuks saanud Ilvese reaktsioon "Si*ume ida-eurooplaste peale - nende inglise keel on halb, nad ei reageeri ja tegelikult teevad, milles on kokku lepitud, ja valivad valitsusi, kes on vastutustundlikud." Teadupärast pälvis sellise tähelepanu majandusteadlane Paul Krugman sissekande eest oma blogisse The New York Timesi arvamusküljel. Muide, Krugmani sissekande pikkus oli vaid 73 sõna pluss üks graafik. President vastas sellele 133 sõnaga, lisaks lingid.

2. Auhinnalisele teisele kohale jõuab Wall Street Journalile antud usutluses öeldud "Ma ei tunne end baltlasena. Ja kes kuradid on nemad, et mulle öelda, kuidas ma pean ennast tundma?" (Originaalis: "I don`t feel like a Balt. And who the fuck are they to tell me how I should feel?")

3. Pjedestaali viimasele astmele jõuab president Ilvese kommentaar oma abikaasa viltkübara kohta, mis on järgnevate põlvede tarbeks suisa video kujul olemas.

4. Eelviimasele kohale platseerub Ilvese meikarlikult aus ülestunnistus, mille tõi avalikkuse ette Wikileaks. Ilvese öeldu pärineb USA Tallinna saatkonna memost, mis saadeti 2006. aastal Washingtoni, et anda ülevaade Eesti presidendivalimistest. “Avalikult põlglik praeguse presidendi Arnold Rüütli suhtes, seletas Ilves, et ta pidi kandideerima, kuna ei võinud välja kannatada väljavaadet: veel viis aastat Rüütli ning tema “kolhoosiesimehe mentaliteediga.”

5. Viimasele kohale jõuab Ilvese mõte, mille ta ütles välja 2008. aastal intervjuus BBC raadioajakirjanikule. „Vene keeles rääkimine, ütles ta kindlalt, tähendaks 50-aastase Nõukogude tooruse aktsepteerimist, sest enamus vene keele kõnelejatest asus Eestisse elama alles pärast Eesti okupeerimist Nõukogude Liidu poolt,” vahendas BBC toona Ilvese sõnu.