“Seal teostatud uuringutega haiguslikku seisundit ei tuvastatud ning paaritunnise jälgimise järel lubasid arstid riigipea koju,” kinnitas presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam Eesti Päevalehele.

President Ilves jätkas tavapärasel töörežiimil. 

Kui tavaliselt on presidendi kantselei Ilvese tervisekontrollis käimisest teada andnud, siis sellel korral mitte. Vihje andis Eesti Päevalehele presidendiga samal ajal Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonnas viibinud patsient, kes imestas, et avalikkust pole ikka veel riigi esimese mehe tervisest teavitatud, kuigi haiglas käigust on möödunud juba mitu päeva.

“Oli näha, et president tundis end väga halvasti, haiglast lahkus ta umbes kolm tundi hiljem, omal jalal, teda saatsid ihukaitsjad,” rääkis anonüümsust palunud pealtnägija.

President Ilves viidi halva enesetunde tõttu Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ka kaks aastat tagasi, 19. augusti varahommikul.

Ka toona läbis president põhjalikud terviseuuringud, mis ei näidanud siiski ühtegi tõsist probleemi. “Tõenäoliselt tekitas presidendil halva enesetunde viirusinfektsioon,” ütles toona presidendi kantselei pressiesindaja Kristel Peterson.