President Ilves ja proua Ieva Ilves käisid eelnevalt Paides Arvamusfestivalil.

Sel nädalal kogunes eri riikidest üle 40 luksusautode omaniku Tallinna ja Pärnusse superautode kokkutulekule ning 2500-eurose pääsme omanikele lubati kohtumist Eesti presidendi ja peaministriga ning meelelahutuslikku osa koos siseministriga.

Superautode ürituse peakorraldajaks on reformierakondlane, riigikogu liikme Keit Pentus-Rosimannuse vend Sten Pentus.

Kolmapäeval alanud üritus nimega Honour Club Estonia maksab osalejale 2500 eurot ja enne Pärnu ringrajale suundumist külastasid osalejad parlamenti ja Stenbocki maja, kus neid tervitas isiklikult peaminister, Reformierakonna esimees Taavi Rõivas.

Presidendi kantselei pressiesindaja Piret Pert ütles Delfile, et Ilves kohtus autoüritusel osaöejatega. "Tegemist on sündmusega, kus osalevad välisriikide esindajad ja mille programmi kuulub Eesti tutvustamine."

Võidusõitude kõrval oli programmis meelelahutusena Eesti e-lahendusi tutvustav viktoriin, mille läbiviijana reklaamiti samuti Reformierakonda kuuluvat siseministrit Hanno Pevkur.

Peaminister Taavi Rõivas kohtus autoomanikega tõepoolest Toompeal, ent siseminister Hanno Pevkur loobus viktoriinist.

Luksusautode omanikele eksklusiivset üritust müüv reformierakondlane Sten Pentus ütleb, et tema üritus ei seisne suure raha eest ministritega kohtumise korraldamises, vaid et 2500-eurose piletirahaga maksavad osalejad tegelikult kinni oma majutuse, toitlustuse, ringraja kasutuse, koolituse ja muud kulud.