"Eesti mõistab hukka igasuguse terroriakti. Tunneme kaasa hukkunute lähedastele ja kogu Türgi rahvale ning soovime vigastatutele kiiret paranemist," kirjutas president Ilves.

Välisminister Kaljurand mõistis samuti Atatürki lennujaamas toimunud terrorirünnaku hukka.

Kaljuranna sõnul mõistab Eesti hukka igasugused terrorismi ilmingud. „Sellised ebainimlikud terroriaktid väärivad meie suurimat hukkamõistu. Rahvusvaheline üldsus peab jätkama järjekindlat võitlust terrorismi vastu selle nimel, et sellised tragöödiad ei korduks,“ rõhutas Kaljurand. „Avaldan siirast kaastunnet terrorirünnaku ohvrite peredele ja lähedastele ning soovin vigastatutele kiiret paranemist,“ lausus välisminister ning väljendas solidaarsust Türgi rahva ja valitsusega sel raskel ajal.

Istanbulis Atatürki lennujaamas kärgatas eile õhtul kaks plahvatust, milles viimaste andmete kohaselt hukkus 36 ja sai vigastada 147 inimest.

Türgi võimude teatel avasid kolm terroristi lennujaama juures automaatrelvadest tule ning seejärel õhkisid end. Politsei üritas neid tulistades takistada, kuid terroristid jõudsid end enne õhku lasta.