Ilvese sõnul ühendab kõiki teenetemärkide saajaid pühendumus. "Pühendumus oma kutsetööle, vabatahtlikule tegevusele, kodukohale. Pühendumus Eestile ning nendele väärtustele, millesse vaba Eesti usub ja millele toetub. Ja selle eest Eesti tänab teid."

"Teie lugudest saab kokku edukas, energiline, julge, hooliv ja kaasteelisi märkav Eesti. Selline Eesti, mis ka tänu teile on suuresti juba tegelikkus ning samuti Eesti, mis on alles meie püüdluseks ja milleni loodame ulatuda," ütles Ilves. "Sellist Eestit, tublit ja hoolivat, saame luua vaid üheskoos, ise julgelt kaasa rääkides, teisi kuulates, olles salliv ja austades oma kaaskodanikke ka siis, kui me nende arvamusega ei nõustu. See teebki Eesti tõeliselt rikkaks ja tugevaks."

President tänas teenetemärkide saajaid vapruse eest ning tunnustas ka Eesti sõpru ja toetajaid paljudes riikides Soomest Jaapanini. "Mitmed teist on aidanud Eestil lahendada keerulisi olukordi ning teie leidlikkus ja otsusekindlus on Eestit turvalisemaks muutnud või aidanud otseselt meie hätta sattunud kaasmaalasi."