„Isaks saamine on suur rõõm, aga see on ka suur vastutus. See, mida laps oma isalt kõige rohkem saab, on eeskuju,“ rääkis president Arnold Rüütel.

„Isade roll eelkõige poiste elus on kahtlemata suur, kahjuks peame tõdema, et kodu ja perekonna tähtsus laste kasvatamisel on Eestis devalveerunud. Raha teenimine ja materiaalsed väärused on tähtsamad. Sellest on väga kahju.“

President Rüütel tsiteeris, missugusena kujutavad ennast isana tänased teismelised ja tõi välja arvamusi, nagu: sooviksin, et minu lapsed armastaksid mind. Kui ma isaks saan, oleksin venna moodi, kes armastab oma naist ja lapsi. Muidugi oleksin ka range, sest seegi on vahel vajalik.

Gümnaasiumi õpilasi tsiteerides tõi Arnold Rüütel välja sellised hinnangud, nagu: isa on rahulik, mõistev, kes kunagi endast välja ei lähe. Käitub mehena, ei riku abielu, ei joo, ei suitseta. On alati oma laste jaoks olemas. Suudab oma pojast kastavata naist austava mehe. Isa on kindel punkt sinu elus, kelle juurde võib alati muredega minna.

“Noored arutavad palju selle üle, millised on isad päriselt ja see ei lange alati ideaaliga kokku,” lisas Arnold Rüütel. “Paljudele lastele on hea isa õnneliku lapsepõlve garantii. Me peame jätkama isa rolli tähtsustamist.”

Konverentsil „Miks isa pole tähtis mees?“ saavad sõna president Arnold Rüütel, Kaitseliidu ülem Meelis Kiili, SA Väärtustades Elu juhatuse esimees Kaia Kapsta–Forrester, , Püha Johannese Kooli direktor Liivika Simmul, Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna, suhtekorraldaja ja isa Janek Mäggi, näitleja ja laulja Marko Matvere.