Presidendile vastanud hindavad, et igas bensiinijaamas saab traadita internetti kasutada, linnast paarikümne minutiga metsa põgeneda, nelja aastaaega, millele mõnel pool küll lisandub viies, ja seda, et meie inimesed on nutikad ning kõik on kõigiga kuidagi seotud.

Toome välja mõned enim hääli kogunud ja silma jäänud mõtted:

Meil on ID-kaart - kõik pangaasjad saab internetis aetud ja lepingud elektrooniliselt allkirjastatud - ei pea füüsiliselt Eestis kohal olemagi.

Meil on emapalk ja maa-vanaemad. Inimesed julgevad metsas mustikaid korjata ja õhtul linnatänavail käia. On veel usu- ja sõnavabadus ja arenguruum.

Meil on leebe loodus. Maavärinad on pigem moepärast, üleujutused Soomaal ära kodustatud ja tormid rohkem ehituskvaliteedi proov kui purustav jõud.

Meil on riik, mis austab religiooni asemel teaduslikku maailmavaadet.

Meil on inimesed, kellega ei pea rääkima juttu, mis tegelikult ei ole oluline. Meil on omad jutud ja oma jutustiil, mis on täpselt parajad.

Meil on piisavalt must huumor ja oskus iseenda üle naerda.

Meil on riik, kus ühiskondlikku diskussiooni on võimalik suunata teatrietenduse või aastalõpu naljasaatega.

Meil on inimese nutikus, teod ja püsivus olulisemad kui vanus, päritolu või settinud hierarhiad. Seda, kes oma asja hingega ajab, austatakse.

Meil on väike riik - igasuguse probleemi lahendamiseks või vajaduse täitmiseks on alati varnast võtta tuttav või tuttava tuttav, kes on asjatundja.

Meil on inimesed, kes ei protesteeri/avalda meelt tänavatel iga asja peale ega pärsi sellega majandust vaid panevad pead kokku ja teevad tegusid.

Meil on inimesed juba harjunud, et igas hotellis, sööklas ja bensiinijaamas on olemas tasuta traadita internet.

Meil on tuleviku visioon kooskõlas loodusega. Kui teisi kõrgelt arenenud riike ohustab urbaniseerumine, siis meil on võimalik metsas seenel käia.

Meil on fantastiline asupaik - nii geograafiliselt kui poliitiliselt. Miks muidu vägevad riigid seda kohta maamunal enda omaks on tahtnud. Adugem!

Meil on arusaam, et igal lapsel peaks olema ligipääs heale haridusele, olenemata vanemate sissetulekust.

Meil on rahvaarvult väike rahvas, kuid see-eest vaimult suur ja väga püsiv, meil on oma keel ja kultuur, mille üle uhkust tunda.

„Üleskutse „100 Eesti eelist“ eemärk on jagada üksteisega emotsioone ja mõelda selle üle, mis meil on hästi ja mille üle saab iga eestlane uhke olla,“ selgitas presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert.

Hoolimata üleskutse positiivsest vinklist leiab mõnest kommentaarist siiski ka kitsaskohti nagu liigne alalhoidlikkus, väiksed palgad ja väljaränne.

Meil on suhteliselt kõrged hinnad ja madalad palgad, mida kompenseerivad inimeste vagur loomus ja enneolematu moraalitunne. Meil on külma närvi.

Meil on korrumpeerunud riik ja veel palju ilusaid naisi, ilus loodus, Peipsi ääres sibulad, kuid varsti pole meil enam inimesi. Welcome to estonia.