„See on töökoht, kus saan parimal viisil kasutada oma mõlemat haridust – lõpetasin esmalt EBS-is ärijuhtimise bakalaureuseõppe ning mullu Eesti Kunstiakadeemias muinsuskaitse- ja konserveerimise magistriõppe,“ ütles Siim Raie. Ta on ka Muinsuskaitse Nõukogu ja Eesti Vabaõhumuuseum SA nõukogu liige.

„Olen tänulik võimaluse eest töötada koos Toomas Hendrik Ilvesega, kes on alati kõiki oma töökaaslasi julgustanud sirutuma millegi uue järele ning säilitama rahulolematust olemasolevaga,“ sõnas Siim Raie. „Neli aastat presidendi kantseleis on kahtlemata olnud senise elu kõige põnevamad aastad – ümberringi andekad inimesed, ükski päev pole sarnanenud eelnevaga ja pidevalt on tunda nii Eesti kui rahvusvahelise elu rütmi.“

6. aprillist tööle asuv Siim Raie ei kavanda enda sõnul suuri muutusi muinsuskaitseametis, küll aga soovib ta aidata kaasa kaitsealuste objektide tähenduse ja väärtuse senisest avaramale selgitamisele.

„Meie kultuuripärand on, mõningate eranditega, jäetud liiga sügavale ajaloo riiulisse. Samas võiks suur osa pärandist olla aktiivses kasutuses, olla aktuaalne tänastele põlvkondadele ning osaleda ka majandusliku väärtuse loomisel,“ ütles Raie.

“Soovin, et kogu Eesti kultuuripärand oleks nagu laulupidu – iga kord muutuv ja samas nii muutumatu, tuhandetele vaimset eneseteostust pakkuv, ühine ja samas nii isiklik, identiteeti loov ja tugevdav, ajalooline ning jällegi juba järgmise korra ootusärevust tekitav, tänastele põlvkondadele tähendust ja tähtsust omav traditsioon.“

Konkursi muinsuskaitseameti peadirektori ametikoha täitmiseks viis kultuuriministeeriumi tellimusel läbi riigikantselei.

Presidendi kantselei järgmine direktor selgub hiljemalt märtsikuus.