„Mina ei nimetaks seda konflikti tüliks. Sellist konflikti ei ole meie vahel kunagi varem olnud,“ ütles Kaldur Delfile. „Villu Jürjo ei ole minu ees vabandanud oma tsiviliseerimata käitumise pärast,“ lisas ta.

Kalduri sõnul ei ole kahe vaimuliku vahel aset leidnud konflikt aga põhjuseks, miks Jürjo pensionile saadeti.

„Uuest aastast pensionile ei ole teda saadetud mitte meievahelise konflikti pärast, vaid sellepärast et ta tekitas kogudusele kahju üle seitsmesaja tuhande euro, andes ilma koguduse juhatatuse teadmata ja kirikuvalitsuse heakskiiduta (rikkudes sellega kirikus kehtivaid seadusi) allkirja võlakohustusele, mille eest ta saadetigi pensionile.“

Kalduri sõnul tekkiski kahe mehe vaheline konflikt hoopis siis, kui Villu Jürjo kirikuvalitsuse otsusest teada sai.

Teisipäeval otsustas EELK kirikuvalitsus, et 14 aastat Narva Aleksandri kogudust teeninud Villu Jürjo saadetakse järgmise aasta algusest pensionile. Varem on ajakirjanduses väidetud, just kui oleks selle ajendiks olnud Jürjo vägivallatsemine praost Kalduri kallal.

Kaldur saatis saatis konsistooriumi liikmetele ja kirikukohtu liikmetele sel teisipäeval kirja, kus kirjeldab samal päeval Villu Jürjo kabinetis toimunud Narva Aleksandri koguduse juhatuse koosolekut, mis lõppes vägivaldselt. Väidetavalt lõi Villu Jürjo teda käega näkku.

Jürjost on ajakirjanduses kirjutatud varemgi. Käesoleva aasta juunis kirjutas Eesti Ekspress, et Jürjo ei oska täpselt öelda, miks ta Narva luteri kiriku ehitusel garanteeris koguduse nimel hiiglaslikku, 5,5 miljoni kroonist (351 000 eurost) laenu ning viis kiriku pankroti äärele.

Projektijuht on omastamise ja võltsimise pärast kohtu all ning ehitusettevõte ootab endiselt tehtud tööde eest tasu. EELK viis 2013. aastal läbi revisjoni, mille järgselt kutsuti Jürjo koguduse juhatuse liikme kohalt tagasi ning kogudust asus juhtima Peeter Kaldur.