Saaremaa laevakompanii infojuhi Anne Saare sõnul palub laevakompanii inimestel varuda kannatust.

„Kindlasti sõidavad kõik seitse laeva kahel liinil täisvõimsusel, vabagraafiku alusel ning nii kaua kui vaja. Laevakompanii vabandab võimalike ebamugavuste pärast ning teeb kõik võimaliku, et reisijad kiiremini üle viia,” teatas Saar.

Saaremaa ja mandri vahelisele liinil teenindavad pühade ajal reisijaid kokku neli parvlaeva, parvlaevadele Viire ja Regula lisanduvad ka Koguva ja Harilaid. Kuivastu-Virtsu liinil väljuvad reisid suvise sõidugraafiku alusel praktiliselt iga tunni järel, kahe laeva lisandudes täienes sõiduplaan veelgi.

Alates 16. juunist toimuvad Kuivastu-Virtsu laevaliinil nädalavahetustel ka kuus öist reisi nädalas ning vajadusel on ettevõte valmis tegema täiendavaid reise.

Hiiumaa ja mandri vahelisel liinil sõidab pühade ajal tavapärase kahe laevaasemel kokku kolm, parvlaevadele Ofelia ja St. Ola lisandub ka Hiiumaa. Rohuküla-Heltermaa liinil toimuvad vastavalt jaanipäeva erigraafikule 24. juunil 12 ning 25. juunil 16 reisi. Vajadusel lisatakse graafikusse täiendavaid väljumisi.

Täiendavalt laadimise kiirendamiseks töötab sadamate territooriumitel piletite käsimüük ning turvalisuse tagamiseks ja reisijate juhendamiseks on laevakompanii ja Saarte Liinid tänavu sadamatesse palganud turvatöötajad.