"Ma ei näe põhjust hakata seda avalikult kommenteerima. Asjaomased on võtnud vastutuse ja see ongi kõik," ütles siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Koort ERR-i uudisteportaalile.

Samas tunnistas napisõnaliseks jäänud Koort, et otsus konkurss läbikukkunuks tunnistada siiski üllatas teda, sest peab kaaskandideerijaid - PPA peadirektori asetäitjat piirivalve alal Tõnu Hunti ning asetäitjat korrakaitse alal Tarmo Miilitsat - sisejulgeoleku valdkonnas tippudeks.

Miilits ja Hunt suunasid kommentaaripalve oma pressiesindajale, kes teatas, et konkursi temaatikat kommenteerib ainult siseministeerium.

PPA peadirektori kandidaatide hindamiskomisjon otsustas pärast avaliku konkursi hindamisvoorude läbiviimist mitte esitada siseministrile kandidaati peadirektori ametikohale ning jätkata peadirektori leidmiseks sihtotsinguga.

Otsust kommenteerinud hindamiskomisjoni esimees ja siseministeeriumi kantsler Leif Kalev küll tunnustas kandidaate kui oma valdkonna asjatundjaid, kui ei näinud neis ikkagi tugevat tippjuhti.