Pärkna ütles Delfile, et PPA tegeleb tavapärase mereseirega, mille käigus pööratakse kõrgendatud tähelepanu kõnealusele merealale, et tuvastada võimalikke anomaaliaid.

"Oleme suhelnud oma partneritega ja vajadusel oleme valmis reageerima võimalikele vahejuhtumitele," rääkis Pärkna, kuid ei täpsustanud, mida reageerimise all silmas peetakse.

Juba reede õhtust saadik viib Rootsi läbi operatsiooni, mille eesmärgiks on kontrollida "usaldusväärsetelt allikatelt" saadud informatsiooni kahtlase veealuse tegevuse kohta Stockholmi saarestikus.

Rootsi meedia andmetel käivitas sõjaväeoperatsiooni Stockholmi saarestiku lähistel Kaliningradi saadetud venekeelne häiresignaal, mis andis võimudele alust arvata, et Rootsi vetes võib viibida vigastada saanud Vene allveelaev.

Rootsi luureallikad kuulsid hädakutsungit neljapäeva õhtul, edastab ajaleht Svenska Dagbladet. Neliteist tundi hiljem, reede keskpäeval, teatati võõrast alusest Rootsi saarestikus Kanholmsfjärdeni piirkonnas mõnekümne kilomeetri kaugusel pealinnast.

Ajalehe andmetel on sidepidamine jätkunud ka pärast otsinguoperatsiooni alustamist Rootsi kaitsejõudude poolt. Sellele viitab saarestikus paikneva aluse ja Vene enklaav Kaliningradi raadiosaatjate vahel liikunud šifreeritud sõnumid.

Rootsi armee esindaja ütles, et ei saa infot ei kinnitada ega ümber lükata.

Venemaa kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles aga, et informatsioon hätta sattunud allveelaevast Rootsi vetes ei vasta tõele. "Kõik meie alused täidavad oma ülesandeid maailmameres plaanide kohaselt ja nendega ei ole juhtunud mingeid õnnetusi," kinnitas pressiesindaja Interfaxi vahendusel.