Samost ütles Delfile, et puhkab vähemalt jõuludeni ja võib-olla isegi kauem. „Väike puhkus tuleks kasuks,“ lausus ta ja lisas, et ei ole tegelikult veel mõelnud, mis ta edasi tegema hakkab. „Eks mingil hetkel tuleb midagi tegema hakata.“

Ta ei pidanud tõenäoliseks, et naaseb uudisteagentuuri BNS, kust ta kahe aasta eest Postimehe peatoimetajaks läks.

Erinev nägemus organisatsiooni arendamisest ettevõtte nõukoguga, millele nõukogu esimees Mart Kadastik viitas, seisnevad Samosti sõnul detailides, mille lahkamine ei ole avalikkuse ees võimalik.

Samost jättis oma töö tulemused Postimehes teiste hinnata, kuid kiitis nii kollektiivi kui lugejaid.

„Postimehes oli väga meeldiv töötada, väga toredad inimesed ja lugejad,“ kiitis ta. „Hoian neile kahe käega pöialt.“ Ta ei usu, et uue peatoimetaja Mart Luige juhtimisel ajaleht oluliselt muutuks. „Postimees on Eesti rahva nii suur institutsioon,“ lausus ta.

Samost kinnitas, et tema lahkumisel Postimehe peatoimetaja kohalt ei ole seost ajalehe hiljutise omanikevahetusega ja lahkumine ei tulnud tema jaoks ootamatult.

Norra meediakontsern Schibsted müüs septembris Baltimaade suurima meediakontserni Eesti Meedia kõik aktsiad ettevõtte juhtkonna ja Margus Linnamäe loodud ettevõttele. Postimees kuulub Eesti Meedia kontserni.