Täna Kiievis toimunud Eesti ja Ukraina riigipeade kohtumisel oli president Petro Porošenko kohe silmnähtavalt rahul Eesti tugeva toetusega. Ta loetles erinevaid valdkondi alates Ukraina seisukohtade toetamisest Ida-Ukrainas kuni Nord Stream 2 vastu seismise ning olulise humanitaarabi toeni välja.

Porošenko kinnitas, et Eesti on inimese kohta arvatavasti maailma suurim humanitaar- ja arenguabi doonor Ukraina jaoks.

Aga eriti südamesse läks Porošenkole, et tema Eesti kolleeg läheb esimese riigipeana ise Ida-Ukraina olukorraga kohapeale tutvuma.

„President Kaljulaid on esimene president, kes läheb Donbassi ja kohtub seal kohalike inimestega, sõduritega ja kodust lahkuma sunnitutega,“ rääkis Porošenko ja pidas tähtsaks , et Kaljulaid seda kõike isiklikult teeb.

Omalt poolt kinnitas president Kersti Kaljulaid, et Eesti jätkab Ukraina reformide toetamist. Ta kasutas Porošenko kohtumise järgset pressikonverentsi selleks, et pöörduda seal kohal olud meediakanalite abil otse ukrainlaste poole seoses reformidega.

Kaljulaid kinnitas, et reformidesse tasub uskuda isegi siis, kui mõne tulemus pole kohe näha. „Reformid toovad tulu,“ ütles Kaljulaid ja jätkas otse kaameratesse vaadates: „Ma kinnitan seda teile!“.