Pöördumisele allakirjutanud leiavad, et kui koera või kassi esindushoones viibimine ei häiri tööd või korda, tuleb see Eestile ja riigikogule ainult kasuks.

Oma allkirja andsid Eerik-Niiles Kross, Yoko Alender, Liina Kersna, Remo Holsmer, Maris Lauri, Keit Pentus-Rosimannus, Kalle Palling, Lauri Luik ja Heidy Purga Reformierakonna fraktsioonist.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsioonist toetas pöördumist Marianne Mikko, Mihkel Raud, Andres Anvelt, Helmen Kütt, Rainer Vakra ja Tanel Talve.

Keskerakonna fraktsioonist avaldas pöördumisele toetust Mailis Reps, Vabaerakonna fraktsioonist Artur Talvik ning Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) Maire Aunaste.

Kantselei poolt sisseviidavad riigikogu kinnistute sissepääsu- ja turvakorra muudatused on enamasti sissepääsu korda täpsustavad, millega pannakse kirja seni toimiv praktika ning need ei too endaga kaasa suuri muutusi.

Riigikogu kantselei direktori Maria Alajõe kinnitusel kirjutatakse uues projektis lahti ka riigikogu istungisaali sisenemine, Pika Hermanni torni külastamine ja postisaadetiste kontroll, mis varasemas sissepääsukorras ei olnud otseselt reguleeritud, vaid toimis muudel alustel.

"Uude korda on plaanis sisse kirjutada ka, et lossi on keelatud siseneda loomade ja lindudega, välja arvatud juht- ja teenistuskoerad," kinnitas Alajõe Delfile.

Tema sõnul on lemmikloomakeelu põhjuseks see, et Toompea loss on lisaks riigikogu tööhooneks olemisele ka Eesti riigi esindushoone, kus käib väga palju külalisi. "Seetõttu peab kantselei mõistlikuks, et hoonesse ei tuldaks lemmikloomadega," ütles Alajõe.