"Ideaalne kombinatsioon oleks 50 protsenti Arturit ja 50 protsenti Andrest, aga sedalaadi loomi meil muidugi garderoobis pole, ei saa võtta," kirjeldas Andres Ammase asemel riigikokku pääsenud Vabaerakonna liige Enn Meri "Aktuaalsele kaamerale", millist juhti ja iseloomu partei vajaks, vahendab ERR Uudised.

Artur Talvik teatas pühapäeval, et astub Vabarakonnast välja ja on kinnitanud lahkumise järel, et valimistel ta osaleb, aga kelle nimekirjas, pole selge.

Lisaks Artur Talvikule ei pruugi "Aktuaalsele kaamerale" teadaolevalt osaleda järgmistel valimistel erinevatel põhjustel veel kolm riigikogu fraktsiooni liiget: Krista Aru, Jüri Adams ja Ain Lutsepp. Aru, Adams, Lutsepp ja Talvik tõid eelmistel valimistel erinevatest piirkondadest kokku ligi 15 000 häält ehk 30 protsenti kõigist Vabaerakonnale antud häältest.

Aru ei ole lõplikku otsust langetanud, kuid tunnistab, et tõelist poliitikut pole temast saanud ja tema vastus viitab, et ta otsib uusi väljakutseid.

"Või peaksin ma minema ikka tagasi sinna valdkonda, mida ma armastan - muuseumid ja raamatukogud -, mille vajadus ja tähendus tegelikult ainult kasvab. Võib-olla seal on mind rohkem vaja," arutles Aru.