„Kõigepealt kuulasin ära Eesti Energia mesijutu, siis lõin oma aastase tarbimise kokku, panin andmed võrdluskalkulaatorisse elektriturg.ee ja valisin miskit, mis tundus tänaste teadmistega vastuvõetav,“ kirjeldas Padar oma tegevust.

Padar on seisukohal, et aeg ehk elektrituru avanemise praktiline rakendumine ise annab tarkust juurde, keda võtta ja keda jätta. „Igal juhul peab kliendil olema võimalust omi otsuseid ja esmaseid valikuid muuta,“ lausus ta.

Padar tõi võrdluseks toiduainete vabaturule tuleku kaheksakümnendate lõpus, kui vorsti hind kerkis üleöö vist kolm korda. „Ega keegi siis väga uurinud, kas vorst maitseb nüüd paremini või mitte, aga riiklikult reguleeritud vorstihinnaga poleks kah kuhugi sõitnud,“ meenutas Padar.

Siiri Oviir valis enda sõnul Eesti Energia paketi, mis arvestab poole elektri hinnast börsil kujunenud hinna järgi ja mille teine pool on fikseeritud hinnaga.

Otsuse tegemisel lähtus ta loogilisest mõtlemisest. „Kasutades mõlemat võimalust on järgmisel aastal võimalik tulemit hinnata ja vajadusel teha muudatusi,“ ütles Oviir.

Eesti Energia teavituskampaaniale ei ole tal etteheiteid ja see oli tema jaoks piisav, hästi selgitatud ja põhjalik.

Indrek Tarand tunnistas, et on rahul oma korteriühistu juhatuse otsusega. „Kuna ma ei ole meie korteriühistu juhatuse liige, siis ei oska ma nende tehtud otsuseid muul moel kommenteerida, kui et olen rahul juhatuse tööga, mis on juba pea 20 aastat taganud Eesti kõige rõõmsameelsema ja sõbralikuma korteriühistu eksistentsi,“ vastas Tarand Delfi pärimisele elektrimüüja valiku kohta.

Tunne Kelam ei olnud Delfile vastamise ajaks elektrimüüja osas valikut teinud. Kristiina Ojuland ja Vilja Savisaar-Toomast ei andnud vastuseid.