Nimelt kukkus bussil eile öösel Poolas Varssavi lähedal küljest ära generaator ning reisijad on pidanud enda sõnutsi võitlema keset Poolat külma, teadmatuse ning sellest tingitud närvilisusega.

Hetkeseisuga on reisijad öö lähenedes keset teeäärset parkimisplatsi soojade riieteta ja võimaluseta kasutada wc-d ning külmetavad, sest reisifirma poolt organiseeritud hotell on 22 kilomeetri kaugusel ning ehkki reisifirma on andnud bussijuhtidele käsu sõita katkise bussiga, pole sellega nõus ei juhid ega reisijad.

70 reisijat ootavad külmas ja teadmatuses ööd

"Bussijuhid hakkasid bussi parandama, bussi mootor ei töötanud, me ei saanud ei WC-sse ega kuuma vett, bussi uksed olid lahti, istusime ja külmetasime," rääkis üks bussis olev reisija Delfile. "Meile öeldi, et uut bussi ei ole Eestist 70 inimesele kusagilt võtta," lisas ta.

Kui hommikul kell pool seitse bussijuhid bussi liikuma said, viidi reisiseltskond ühte lähedal asuvasse hostelisse, kus nad said neli saiakest ja pesta. Kui seejärel liikuma hakati, purunes aga bussil sidur. Reisijate esindaja sõnul on nad sellest ajast jälle seal istunud ja keegi ei tea, kui kaua veel olema peab.

"Külm on ja inimesed lamavad muru peal ning on närvilised. Ümberringi sõidavad suured rekkad ja müra on suur," kurtis Poolas Łódź`i linna lähedal bussis vangis olev reisija Delfile.

Kuigi reisi eesmärk on külastada Hollandi lillefestivali, ei tea bussisolijad, kas sinna üldse jõutakse. "Vastused, mis meie küsimustele antakse, on vastukäivad ja hämavad. Me ei usu enam midagi."

AS Viru Reisid juhatuse liikme Anatoli Männi sõnul läks tõesti Poolas nende korraldatud turismireisil buss katki, kuid Männi sõnul on uus buss juba tellitud ning bussisolijatele hotellgi broneeritud. "Selliseid asju ikka juhtub, Euroopas reise korraldades tuleb nendega arvestada," rääkis Männi Delfile.

Turismifirma esindaja lisas, et tema sai bussirikke kohta teate täna kella 17 paiku ning polevat tõsi väide, nagu oleks inimesed pidanud 15 tundi bussis passima. "Mulle helistati nii 5 ajal õhtul ja öeldi, et sidur ei lahuta. Tellisime kohe uue bussi ja hakkasime hotelli broneerimisega tegelema. Eks inimesed on ikka närvilised ja igaühel on oma versioon," rääkis Männi.

Sõitu Hollandisse alustas grupp eile õhtul kell 20 Haapsalu lähedalt Rohukülast. Grupi liikmetest on enam kui pooled Hiiumaalt, ülejäänud mandrilt.