Lisaks Poola ründelennukitele osalevad Kevadtormil Ämari lennubaasi nädalavahetusel saabunud Ameerika Ühendriikide õhuväe hävitajad F-15C ning Poola õhutõrjerakettide üksus, mille relvastuses on keskmaaraketid SA-6. Õppuse õhutegevuses osalevad ka Eesti õhuväe reaktiivõppelennukid L-39 ja helikopterid R44 ning Ämaris baseeruva Briti kuningliku õhuväe praegu Balti riikide taevast valvavad hävitajad Eurofighter Typhoon.

Kõikide õppuse käigus toimuvate õhuoperatsioonide planeerimiseks, koordineerimiseks ning juhtimiseks töötab ööpäevaringselt õhuväe juhtimiskeskus.

Juhtimiskeskuse ülema kolonelleitnant Toomas Susi sõnul võimaldab liitlaste osalemine Kevadtormil Eesti õhuväelastel rakendada varasematel õppusel ja välisoperatsioonidel õpitut. "Rohke õhuvahendite osavõtt õppusel võimaldab juhtimiskeskusel harjutada keerukate õhuopratsioonide läbiviimist koostöös maaväe üksustega," ütles kolonelleitnant Susi.

Kolonelleitnant Susi lisas, et Poola ründelennukid osalevad Kevadtormil neljandat korda, Poola õhutõrjeüksused aga kolmandat ning USA hävitajad F-15 esimest korda.

Poola õhuväe Su-22 on ülehelikiirusel lendav moderniseeritud nõukogude päritolu ründelennuk, mis on mõeldud peamiselt maapealsete sihtmärkide õhust ründamiseks. Lennuki relvastusse kuulub kaks 30mm-kaliibrilist kiirlaskekahurit ning mitmesugused õhk-maa-tüüpi raketid ja pommid. Enesekaitseks kasutab Su-22 õhk-õhk-tüüpi rakette.

2. mail Lõuna- ja Kagu-Eestis alanud õppus Kevadtorm kestab 20. maini ning hõlmab pea 6000 osalejat kümnest riigist.