Rahvusvaheline jääkarupäev Tallinna loomaaias möödus meeleolukalt ja selle järjena kuulutati 1. märtsil välja joonistusvõistlus üldharidus-, kunsti- ja huvikoolide õpilastele „Päästame jääkaru“. Õpetajatel on nüüd suurepärane võimalus uurida koos õpilastega polaaralade valitseja eluviisi ja -kombeid, arutleda kliimamuutuste mõju üle ja aidata kaasa jääkarude uue kodu valmimisele Tallinna loomaaias.

Jääkarude Nordi ja Friida õrnuseaeg sai aga veebruari lõpus otsa ja mõlemad loomad elavad nüüd jälle eraldi oma puurides.

Teisipäeval uinutati eakas amuuri leopard Freddi ja toimetati ta leopardide ekspositsioonist uude elupaika karumajas, kus liigesevaevustega 20-aastane isasloom enam kõrgustes ronima ei pea. Ühtlasi tehti talle põhjalik arstlik ülevaatus ja pediküür, korrastati karvkasukat, võeti vereproov ja käpajäljendid.

29. veebruaril munes keskaasia kilpkonn kolm muna, mis paigutati lambi alla liiva sisse hauduma. Munele on asunud ka ida- ja valgekured ning kaeluskotkas. Kui kured peitsid oma pesad külastajate pilgu eest majakesse, sest lumi ei võimalda õues haudumisega algust teha, siis kaeluskotka haudumisele saavad kõik huvilised kaasa elada veebikaamera vahendusel.

Riffhaid, kellele loomaaiatöötajad panid nimeks Adam ja Eva, on kenasti ja regulaarselt sööma hakanud, kuid Eva viskab end ikka aeg-ajalt selili ja tukub kõht taeva poole.

Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel toimus neljapäeval loomaaias Eesti Maaülikooli avatud ülikooli metsloomade abistamise ja esmaabi kursus päästeameti töötajatele ja keskkonnaspetsialistidele. Doktor Madis Leivitsa poolt läbi viidud koolituspäeval said osalejad baasteadmisi kohalike metsloomade elust, tavapärasematest haigustest ja vigastustest ning ravi võimalustest. Käsitleti ka valdkonda reguleerivaid seadusi ja ohutusnõudeid.