Pomerants ütles Delfile, et tehnikaga päästjatel tõrkeid pole. “Ei tohiks olla, meil on ju komandod olemas ja ilmselt on nüüd uued mehed peale saadetud, kell 8 hommikul on meil vahetus. Ma arvan, et eelmine vahetus sai öö õues veeta ja magada ei olnud vaja.”

Samuti hindas Pomerants, et päästjate arvukus kahjustuste likvideerimisel on piisav. “Eks linnad ise ka kasutavad oma kommunaalettevõtjaid. Mingisugust teadmist, et oleks vaja veel inimresurssi haarata mul ei ole. Küll sõiduteed saavad vabaks ja kõik panustavad, ka hoonete omanikud ise. See on meie igapäevane töö, seekord on lihtsalt lähipäevadel käed-jalad tööd täis,” ütles minister.

Pomerants näeks riigi rahalist sekkumist

Seda kas ja kui palju on riik valmis panustama kahjustuste korvamiseks, on Pomerantsi sõnul veel vara öelda, sest täit pilti olukorrast pole ees, riigipoolset sekkumist peab ta aga mõistlikuks. “Mina ühe ministrina seda lubada ei saa, aga ma arvan, et see on see koht, kus tuleks aidata. Kõigepealt tuleb selgeks teha, mis on edasiliikumise teed, mis on maksumused, esmased tööd, mida teha jne. Riik on alati sellistel väga ekstreemsetel juhtumitel oma võimalusi leidnud. Eks siis tuleb arutada, kui pilt on ees,” lausus Pomerants.

Päästjatele tormiga seoses 298 väljakutset

Pomerants ütles, et päästeametile tehti eile 298 loodusjõudude poolt põhjustatud väljakutset. Tõsisemad neist tehti Lõuna-Eestis. “Lääne-Virumaal Väike-Maarja on selline koht, kus räsimine on olnud täielik ja tänase päeva jooksul saadakse probleemidest ja kahjude ulatusest selgust.”

Väike-Maarjas käis minister ka ise eile õhtul olukorraga tutvumas. Rakvere poolt Väike-Maarjasse sõitnud Pomerantsi sõnul oli juba Rakverest välja sõidul aimdus, mis võib ees oodata. “Rakvere — Väike-Maarja maantee oli murtud puid täis. Oli küll sõidetav, üks sõidurida oli ikka kogu pikkuses olemas, aga neid murtud puid oli Tõrma ja Assamalla vahel mitmeid.”

Pomerants sõnul oli Väike-Maarja murdunud puid täis. “Väike-Maarjasse sisenedes paremat kätt tuleb kohe vastu surnuaed, mis oli puid täis ning vana koolimaja hoovis oli puu murdunud. Selline puudekaos, Väike-Maarja ise oli pime, sidekatkestused ja tohutult rahvast uudistamas. Seal on koristustöid ja taastamist mitmeks päevaks,” ütles Pomerants.