Alo Savi on edukalt käivitanud omanäolise ja uuendusliku koolikorraldusega juba kolmandat õppeaastat tegutseva riigigümnaasiumi Jõgeval, mille vastu tuntakse huvi üle kogu Eesti, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Alo Savi alustab tööd Põlva Gümnaasiumi direktorina 1. veebruaril. Värske direktori esmasteks ülesanneteks on kooli meeskonna komplekteerimine, õppekava koostamine, õpilaste vastuvõtmiseks valmistumine, samuti osalemine koolihoone ehitus- ja sisustusprotsessis. Kuni uue koolihoone valmimiseni toimub õppetöö asenduspindadel, esimene liginullenergia koolihoone, kus riigigümnaasium tööle hakkab, valmib aasta lõpuks.

Konkursikomisjoni esimehe, Haridus- ja Teadusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummali sõnul pääses seitsmest kandideerijast lõppvooru neli, kes kõik olid väga head. „Alo Savi paistis silma selge visiooniga, mis põhineb tema senisel kogemusel riigigümnaasiumi käivitamisel ja arendamisel. Oleme Jõgevamaa Gümnaasiumi tööga rahul, mis annab kindlustunde, et Põlvamaa saab sama hea gümnaasiumi," lisas Trummal. Konkursikomisjonis osalesid ka Põlva maavanem Ulla Preeden ja Põlva asevallavanem Janika Usin.

Alo Savi on varem töötanud ka Jaan Poska Gümnaasiumis õppealajuhatajana, Miina Härma Gümnaasiumis juhtkonna liikmena õppetöö koordineerimise alal ja ajaloo ning ühiskonnaõpetuse õpetajana ja Põlva Ühisgümnaasiumis ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajana.