Tallinnas Risti tänaval ühes korteris on surnud sugulase vaim alates maist pererahvast hirmu all hoidnud. Poltergeist loobib asju, rebib rõivaid puruks ja paiskab mööblit ümber. Märatsevat kummitust on käinud peletamas paljud nõiad ning ülempreester Emmanuel Kirss, kuid tulemusteta, kirjutab SL Õhtuleht.

Nüüd loodab pere lõpuks rahu saada. “Käisime seal kaks korda ja kolmanda korra tegelesime veel kaugelt. Käisime kolmekesi: mina, üks härra ja minu tütretütar. Esimest korda käisime kolme nädala eest pühapäeval, kuid siis läks asi pärast veel hullemaks,” ütles nõid Veeliks Jalakas.

“Miks hullemaks läks? Me ei saanudki kohe aru. Saatsime seal surnuenergiat ära. Seda oli väga palju, aga saime sellest lahti. Arvasin, et õhk läks paremaks. Kuid järsku lendas mu king vastu koridoriseina. Nägin ka, kuidas telefonitoru visati hargi pealt ära. Rohkem tookord mõistus peale ei hakanud ja läksime minema. Poole tee peal perenaine helistas, et nüüd algas möll uuesti,” lausus Jalakas.

Mõni päev hiljem läks nõid taas poltergeisti rahustama. “Siis kuulsime, et vahepeal olid lausa lauanoad lennanud. Isegi betoonseina sisse! Tuli välja, et need olid meie tsivilisatsiooni vaimolendid. Saatsime nad ära. Aga peale selle olid veel tulnud heidikud kõrgemast tsivilisatsioonist. Nad olid lihtsalt sinna sattunud ja tahtsid ära minna. Nad ise andsid sellest märku. Tegime siis veel kanaleid lahti ja saatsime ka nemad ära,” märkis nõid.

Järgmine ööpäev oli rahulik, ent siis algas kõik taas. Näiteks pritsis poltergeist köögi ketšupit täis. “Siis tegime veel oma toiminguid. Lõpuks ütles perenaine mulle kümmekond päeva tagasi, et nüüd on kõik rahulik,” sõnas Jalakas.

Korteriomaniku lapselaps, 14-aastane Kristiina tunnistas, et kodus on nüüd tõepoolest natuke rahulikum. “Ma ei hakka sellest üldse rääkima. Äkki hakkab jälle pihta,” lisas ta.

Jalakas on varemgi poltergeiste peletanud. “Lõuna-Eestis tegin ühe asja korda. Seal oli paari aasta eest ka nii, et pajad lendasid. Vaimolendeid olen samuti välja ajanud.”