„Viimase 20 aastaga on maal kadunud üle 110 000 põllumajandusliku töökoha, mille asemele on teistes valdkondades tulnud kõigest 40 000 töökohta. Inimesed liiguvad koos töökohtadega linnadesse ja kord juba ääremaastunud piirkondi ei ehita üles enam ühegi eurorahaga,“ tõdes riigikogu maaelukomisjoni esimees Kalev Kotkas.

„Sotsiaaldemokraatide arvates tuleb panustada maapiirkondade ettevõtlus- ja elukeskkonna säilitamisse — see on ka oluliselt odavam kui töökohtade kadumisest tingitud sotsiaalsete probleemide lahendamine,“ lisas Kalev Kotkas.

„Eesti põllumehed toodavad ligi kümnendiku kogu Eesti ekspordimahust. Samas imporditakse Eestisse küllalt palju toiduaineid, mida me suudaksime ise toota. Seetõttu on oluline suurendada kodumaise toidu tarbijaskonda ja sisetarbimist, mida toetab sotsiaaldemokraatide idee alandada toiduainete käibemaksu,“ rääkis riigikogu liige Jaanus Marrandi.

Tartumaa põllumeeste liidu esimees Jaan Sõrra rõhutas: „Riik peab toetama kodumaise toidu tootmist ja tarbimist — see muudab jõukamaks maaelu ja tervemaks Eesti rahva.“

Täna toimus Tartus Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Tartumaa põllumeeste liidu korraldatud konverents „Eesti toidu tootmisest innovaatilise maaeluni“, kuhu vaatamata ekstreemsetele ilmastikuoludele jõudis sadakond osalejat.