Tartumaa Põllumeeste Liidu poolt laupäeva hilisõhtuks kokku kutsutud rahvaliitlastest põllumeeste nõupidamisel võtsid põllumehed ilma ühegi vastuhääleta vastu avalduse, kus toetavad Eestimaa Rahvaliidu ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ühinemist.

Üritusel osalenud sadakond põllumeest pea kõigist maakondadest kohtusid europarlamendi liikme ja endise põllumajandusministri Ivari Padari, maaelukomisjoni liikme, endise põllumajandusministri Jaanus Marrandi, Sotsiaaldemokraatide Erakonna peasekretäri Kalvi Kõva ja Rahvaliidu juhtide Karel Rüütli ning Kajar Lemberiga.

Põllumehed tõdesid, et sotsiaaldemokraatide põllumajanduspoliitika ei erine Rahvaliidu senisest poliitikast.

„Põllumeeste esindajana poliitikutega suheldes pole ma tänaste valitsuserakondade juures leidnud mõistmist ega lahenduste soovimist meie probleemidele," rääkis Sõrra. "9000 rahvaliitlase ja 3000 sotsi ühinemisel tekib Eesti suurim erakond, kellel on jõudu meie probleeme lahendada. Kui ka Keskerakond põllumajandust ja regionaalarengut toetab, pöörduvad uues riigikogus vastuvõetavad otsused oma näo põllumehe ja maainimese poole.“

Tartumaa Põllumeeste liit on 350 liikmega suurim põllumehi esindav maakonnaliit Eestis, kelle liikmetest on 44 rahvaliitlased.