EKRE langust seitsmelt protsendilt kuuele kommenteeris erakonna fraktsiooni aseesimees Henn Põlluaas, et tegemist on avalikkuse mõjutamise tulemusega. "Eks see on osaliselt kindlasti seotud ka selle laimukampaania ja järelkajaga, mis hakkas kohe järgmisel päeval pihta pärast riigikogu valimisi. See oli äärmiselt jõuline ja väga pikaaegne. Kindlasti võtab inimestel aega saada selgusele, mis vastab tõele ja mis mitte," selgitas ta.

"Siiamaani torgitakse EKRE suunas, et me oleme äärmuslased ja radikaalid ja hirmutame rahvast. Kuigi tegelikult meie seisukohalt ei ole see absoluutselt tõsi," ütles Põlluaas, ja lisas, et näiteks pagulaskvootide teemad oli erakond esile tõstnud juba tükk aega tagasi. "Ma olin ise Foorumi saates, kus seda teemat arutati, kus kinnitati, et see on täielik populism, inimste hirmutamine. Et siin ei hakata iialgi rääkima tuhandetest ega sadadest põgenikest, ainult viiest inimesest või kahekümnest. Kaks nädalat hiljem olid meil need kvoodid käes," kirjeldas Põlluaas.

Põlluaas arvab, et üks protsent populaarsuse langust ei ole sugugi suur ega ka mõjuv langus ning üldiselt püsitakse erakonna reitingutes enamvähem samal tasemel. "Kogu meievastase kampaania taustal on see väga väike langus, ma arvan. Küllap see pöördub tõusule," kinnitas ta.

Uuringust selgus, et kõige enam kasvas viimasel kuul sotsiaaldemokraadite toetusprotsent (13 protsendilt 18 protsendile), samuti kasvas ühe protsendi võrra ka Vabaerakonna toetus (14 protsendilt 15 protsendile).

Keskerakonna toetus kahanes 31 protsendilt 28 protsendile, Reformierakonna toetusprotsent kahanes kuuga 18 protsendilt 16 protsendile ning IRL-i toetus püsis üheksal protsendil.