Politseiameti pressiesindaja Indrek Raudjala teatel on seni koondamiskuludeks välja makstud 28.399.600 krooni. Väljamaksmist ootab veel 5.076.748 krooni, sest mitu töölt lahkujate hulka arvatud politseinikku on näiteks haiguslehel või puhkusel, kirjutas Postimees.

Politseiameti peadirektori asetäitja Ralf Palo sõnul pole mingit mõtet arutleda teemal, kas politseijuhid on koondamisteks kulunud summaga rahul või mitte.

"Olulisem on see, et toimitud on seadusest lähtuvalt ning koondamise tõttu teenistusest lahkunud mundrikandjad on saanud neile ette nähtud summa," lausus Palo. "See, mida politsei pidi tänasesse päeva jõudmiseks läbi tegema, oli raske nii otsustajatele kui ka töö kaotanutele. Teist võimalust aga polnud, et täita seadust ja tõsta politseinike palka."

424 politseiniku töölt vabastamise hinnaga jõudis politseinike keskmine palk aasta alguses 7331 kroonini, mis on ligi kaks korda rohkem kui eelmisel aastal.

Kui esialgu kavandas politseiamet ligi 600 inimese koondamist, siis tänu jõulisele kaadripoliitikale oli töö kaotanuid tunduvalt vähem. 152 mundrikandjat viidi üle riigiteenistujateks ja 178 madalamale ametikohale. Teistesse politseiasutustesse nõustus tööle asuma 31 inimest.

Palo hinnangul oli koondatavate isikute hulk optimaalne, tagamaks ühelt poolt politseile pandud ülesannete täitmise ja teiselt poolt seaduses ette nähtud palgatõusu.

"Loomulikult oleks parem, kui politseinike palk oleks veel kõrgem, kuid see oleneb siiski riigi rahalistest võimalustest," lisas Palo.