"See oli paras ootamatus küll ja emotsioon on täpselt selline, nagu ühe ootamatuse emotsioon olema peab. Võttis hetkeks tummaks ikka," rääkis Kotkas Delfile.

Kotkas on oma ligi 25 teenistusaasta jooksul saanud ohtralt politsei- ja ka teisi autasusid, kuid omistatud teenetemärk on mehe sõnul üks tähtsamaid. "Tegemist ikkagi riikliku autasuga, et see on minu jaoks täiesti erakordne asi. Ega siin ei mõtle ju absoluutselt autasude peale, vaid sellele, et järgmine ülesanne tehtud saaks ja mured lahendatud," rääkis politseileitnant.

Seda aga, mille eest mees auhinna täpsemalt sai, ta arvata ei osanud. "Ei julge küll oletada. Tean, et iga asjale eelneb kindel toiming ja olen teistele töötajatele nende määramisel osaline olnud, aga ei, tõesti, ei oska midagi arvata," rääkis Kotkas.

Paljudest hobidest hoolimata kulub aga Kotkase sõnul suurem osa tema ajast ikkagi tööle. "Ega telefon ei helise siin siis, kui kõik on korras. Siin on pidevalt tegemist negatiivsete sündmustega, et selles mõttes on ka hobide roll väga oluline. Asi peab olema tasakaalus," selgitas Kotkas.

Teenetemärgi saamise puhul lubas Kotkas kolleegidele, kelle abi ta hindab sellise tunnustuse saamisel kõrgeks, mingil viisil kindlasti tänada, mistõttu võib Tartu politsejaoskonnas lähiajal ehk väiksemat sorti pidu oodata.

Korrakaitse alal juba 1990. aastast töötav Kert Kotkas on täna piirkonnavanem Tartu linnas, kus on Lõuna prefektuuri kõige suurem piirkondliku politseitöö koormus.

Suures osas on just tänu Kert Kotka silmapaistvale panusele piirkonnapolitseinike töö Tartu linnas eeskujulikult korraldatud. Julged otsused töö ümberkorraldamisel, väsimatu panustamine politseinike oskuste arendamisse, töötajate erinevate võimete arvestamine, inimlik ning hooliv suhtumine töötajate vajadustesse - kõike seda on tema töös igapäevaselt näha.

Tema suhtumine kohalike muredesse on alati inimlik ja hooliv.

Lisaks politseitööle õpetab ta üliõpilasi Lennukolledžis, koolitab lennundushuvilisi lendava instruktorina ja mängib sümfooniaorkestris trumme.