PPA peadirektori Raivo Küüdi sõnul on niinimetatud taserid teatud olukordades kasutamiseks politseis olemas, kuid kindlasti ei ole plaanis neid arvata patrullpolitsei igapäevase varustuse hulka. "Patrullidele neid ei tule, sest seni pole olnud selleks vajadust ja ilmselt ka ei ole ka tulevikus," kinnitas Küüt usutluses BNS-ile.

Tema sõnul ei ole politseil pingelise eelarve tõttu võimalust lähiajal vahetada välja ka olemasolevaid tulirelvi. " Olemasolev relvastus ehk peamiselt PM-püstolid (Nõukogude aegsed Makarovid - BNS) on jätkuvalt kõlbulikud meie tööks, kuigi politseinikud tahaksid loomulikult paremat. Kui olukord mingis vallas muutub kriitiliseks, siis tõstame teema päevakorda, et see paari-kolme aasta jooksul lahendatud saaks. Ka relvade ja muu isikukaitsevarustuse parandamine on meil järjekorras ootamas ning oleme välja selgitanud, kuhu tahame areneda ," selgitas Küüt.

Tema sõnul on uuringud, milliseid relvi politsei soovib ja kuidas need ümber vahetada, ammu tehtud, ning politsei eelistab Sig Saueri püstoleid. "Loomulikult on politseis eriüksused, kelle relvastus ja muu varustatud on juba praegu väga heal tasemel . Siinkohal saame rääkida ka elektrišokirelvadest, mis on teatud olukordades kasutamiseks olemas, " lisas Küüt.