"Politseil on sellest traagilisest juhtumist palju õppida. Ohtu ei osatud õigesti hinnata ning lasti end liigselt mõjutada asjaolust, et lapsevanem oli alaealise seal viibimisest teadlik ning tüdruk oli sama perekonna juures viibinud ka mitmel varasemal korral," ütles Haabu Delfile.

Haabu sõnul on politseitöös oluline vältida rutiini langemist. Kui Tamsalus said sündmused alguse sellest, et 18. märtsil oli 15-aastast tüdrukut juustest tirinud ja löönud tema sama vana poisist tuttav, mille osas politsei alustas kriminaalmenetlust, siis juhtumeid, kus politsei uurib alaealiste vahel toimunud kehalist väärkohtlemist on Haabu sõnul pelgalt Ida prefektuuri tööpiirkonnas aastas sadu.

"Antud juhul päädisid sündmused päevi hiljem jõhkra tapmisega, mistõttu ütlengi, et ohtu ei ole suudetud õigesti hinnata," möönis Haabu

Selleks, et selgitada välja, kuidas teha tulevikus kõik võimalik selliste traagiliste sündmuste ära hoidmiseks, viiakse praegu politseis antud juhtumi osas läbi ka sisejuurdlus.

Politseist lisati veel, et sama perekonnaga seoses on küll tehtud korduvalt väljakutseid, kuid seni polnud tegemist raskete kehaliste väärkohtlemistega ning juhtumid olid lahenenud kaineks saamisega.

22. märtsil leiti Tamsalus jõhkralt mõrvatud 15-aastase Marily surnukeha. Tüdruku tapmises kahtlustatakse 15-aastast noormeest ning tema 33-aastast õde.

Politsei sai roimast teate 22. märtsi hommikul kella 7 ajal, kui Tamsalu terviserajalt leiti surnuks pussitatud neiu. Peagi selgus, et tegemist oli Kuressaares elanud 15-aastase Marilyga, kes oli Tamsalus elava sama vana Valeriga internetis tutvunud ning talle külla sõitnud.

Politsei pidaski peagi mõrvas kahtlustatavana kinni Valeri ning tema 33-aastase õe Nataša. Kahtlusaluste ema rääkis meediale, et Marily oli Valerile külla sõitnud, kuid kohanud seejärel vägivalda. Nimelt olla teda pekstud ning haiglasse viidud neiu olla selle kohta isegi politseile avalduse teinud. Miks ta aga haiglast välja saades tagasi Valeri ja tema õe juurde läks, seda Valeri ema selgitada ei osanud.

Karistusseadustik näeb mõrva eest kohtus süüdimõistmisel ette kuni eluaegse vangistuse, alaealise kurjategija puhul aga kuni 10-aastase vanglakaristuse.

Rakvere politseijaoskonnas toimunud pressikonverentsil teatas Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo, et juhtumis on ka kolmas kahtlusalune, Natalja elukaaslane, 51-aastane Sulev, kes peeti kinni 26. märtsil. Tema on saanud kahtlustuse seksuaalkuritegudes ja vabaduse võtmises.