Küüt tõi välja, et 1992. aasta märtsist Eesti piirivalves teenistust alustanud Köss on töötanud erinevatel ametikohtadel kuni politsei- ja piirivalveameti loomiseni.

"Arvestades Aimar Kössi eelnevat teenistuskäiku, kogemusi, piirkonna tundmist ja positiivset hinnangut prefekti ülesannete täitmisele, pean teda väärikaks kandidaadiks ning usun, et tema konkursita nimetamine prefekti ametikohale tagab Ida prefektuuri jätkusuutliku juhtimise ning annab panuse kogu organisatsiooni arengule," kirjutab Küüt Vaherile saadetud kirjas.

Samuti rõhutab Küüt, et töötades Kirde piirivalvepiirkonna ülema ametikohal määrati Aimar Köss alates 2006. aastast Vabariigi Valitsuse poolt Eesti Vabariigi piiriesindajaks Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahelisel piiril Narva suunal.

Piiriesindajana on Köss politseijuhi sõnul taganud tõhusa ja toimiva koostöö Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni piirivalveüksuste vahel ning 2007. aastal tagas Köss Eesti Vabariigi idapiiri vastavusse viimise Schengeni õigusruumiga.

Aimar Köss on sündinud 24. augustil 1961 Tapa linnas. 1979. aastal lõpetas Rakvere 3. keskkooli. Kõrghariduse omandas ta 1983. aastal Lvovi kõrgemas sõjakoolis.

Köss on muuhulgas erinavetele ergutustele ka Kotkaristi Kuldristi ning Kotkaristi IV klassi ordenite kavaler.