„Kindlasti on Indrek Sirgil õigus, et nii politsei kui ka ühiskond tervikuna peaksid liikluses toimuva pärast muret tundma. Kuigi tänavu on raskeid liiklusõnnetusi olnud 60 võrra ja liiklussurmasid 15 vähem kui eelmisel aastal samal perioodil, ei ole meil kindlasti põhjust rahuloluks. Aasta alguse väga positiivne trend kahjuks suvel ja sügisel ei jätkunud ning viimaste kuude liiklusstatistika on taas võrreldav varasemate aastate tasemega," ütles Kaasik Delfile.

Tõe huvides tuleb öelda, et Kaasiku sõnul on Eesti liiklus läinud aasta-aastalt turvalisemaks. "Kuid kuna me ei taha ega tohigi võrrelda end mitte minevikuga, vaid turvalise liiklusega põhjamaadega, siis arenguruumi on meil kahtlemata palju," lisas Kaasik.

Kuigi liiklusjurist Indrek Sirk osutas asjaolule, et politseinike ridade hõrenemisega väheneb ka liiklusjärelevalve võimekus, siis Kaasiku sõnul see siiski nii ei ole.

"Politsei ei ole liiklusjärelevalve osakaalu oma tööst kindlasti vähendanud, küll on viimastel aastatel vähenenud politseinike arv. Panustame üha enam just nende rikkumistega tegelemisele, millega seatakse liikluses ohtu enda või teiste elu – mõtlen siin joobes sõidukijuhte, kiiruseületajaid ning turvavarustuse mitte kasutajaid," ütles Kaasik.