Ehkki SL Õhtuleht kirjutas noorte rünnaku alla langenud ajakirjanikest, väitis Kasesalu kolmapäeval linnavalitsuse pressikonverentsil, et see jutt pole põhjendatud.

“Mulle meeldib suhelda noortega ja ka ajakirjanikega, sest nad üldjuhul usuvad, mida neile räägitakse,” märkis Kasesalu, kelle sõnul ei ole Lasnamäel juhtunud midagi nii märkimisväärset, et selles peaks rahvustevahelist vaenu nägema.

Kasesalu kinnitusel ei vasta tõele jutud, nagu oleks Lasnamäele eelmisel nädalal kogunenud sadade kaupa noori, kes olid relvastatud nuiade ja vaiadega. Samuti ei vasta tema sõnul tõele kampade kogunemise väidetav põhjendus — et üks neiu on vägistatud ja üks noormees põlema süüdatud.

“Praegu on tekkinud olukord, et Pirita elanikud ei julge enam Lasnamäele minna, kuna arvavad, et seal pekstakse,” kirjeldas Kasesalu ühe kodaniku reageeringut.

Kasesalu sõnul pole Lasnamäel olnud mingeid eesti ja vene rahvusest noortekampade kogunemisi, mis annaksid alust kahtlustada rahvustevahelise vaenu lõkkelelöömist.

“Viimane selline kogunemine oli hoopis Õismäel, seal löödi kellelgi pähe,” märkis Kasesalu. “Aga sealsed venelastest noored olid tõesti pärit Lasnamäelt,” tõdes politseijuht.

Õismäe intsidendi tulemusel pidas politsei Kasesalu sõnul kinni viis inimest, pärast seda pole politsei sarnastest kogunemistest saanud mingeid teateid.

Küsimusele, miks politsei ei reageerinud operatiivselt ajakirjanike signaalile, et Lasnamäel tuleb rahvarohke ja vaenulikult meelestatud noortekampade kogunemine, vastas Kasesalu, et politsei jõudis kohale mõnevõrra hilinenult.

“Õnn oli, et politseipatrull lõpuks ajakirjanikud üles leidis, polnud seal mingit kampa,” sõnas ta.

Politseijuhi sõnul oli viimane tõsisem eesti ja vene rahvusest noorte vastasseis 7. oktoobril.

“Aga selle kohta, mida meedia fikseeris, et kasutusel olid raudvardad, meile küll teavet ei laekunud,” lisas ta.

Kasesalu sõnul pole tegemist millegi muu kui asjatu paanika õhutamisega.

“Eile näiteks kohtusid Lasnamäel politseinikud ja ajakirjanikud omavahel, mingeid kampasid polnud,” rääkis ta.