Politseiameti pressiesindaja Annela Laaneotsa sõnul vajab remonti seitse sõidukit, kokku ulatub kahju ligi 36 000 kroonini.

“Peamiselt vajavad sõidukid klaasi- ja plekitöid, mille kulud kannab iga politseiasutus esmalt oma eelarvest, hiljem aga taotleb siseministeerium selle hüvitamist valitsuse reservist,” ütles Laaneots BNS-ile.

Lihulas puhkesid rahutused 2. septembri õhtul, kui päästeametnikud tulid politsei kaitse all teisaldama skandaalset mälestuskivi Saksa mundris sõdinud eesti meestele.

Politsei hinnangul kogunes Lihula kalmistule päästeametnike ja politseinike tegevuse vastu meelt avaldama ligi 400 inimest, kelle tegevust püüdis ohjeldada 44 politseinikku. Inimesed hakkasid politseisõidukeid kividega loopima, mistõttu sai seitse autot tõsiselt kannatada.

Lihula mälestusmärk püstitati 20. augustil, sellel oli kiri: “Eesti meestele, kes sõdisid 1940-1945 bolševismi vastu ja Eesti iseseisvuse taastamise nimel”.

2002. aastal asus mälestusmärk Pärnus, kuid võeti maha pärast seda, kui oli püsti seisnud üheksa päeva ning toonane peaminister Siim Kallas oli selle avamist nimetanud äärmiselt kahetsusväärseks.