Eile pärastlõunal kella 14 ajal teatati politseile, et Tõrva vallas Soontaga külas läksid 73-aastane ja 66-aastane mees metsa seenele, kuid kaotasid ühel hetkel teineteist silmist. Meestest noorem jõudis omal käel metsaveerele jäetud auto juurde, kuid sõpra kokkulepitud ajaks sinna ei tulnud.

Kuna auto juurde naasnud mehel oli kaasas mobiiltelefon, sai ta aegsasti abi kutsuda ning muu hulgas politseile eksinud sõbra võimalikust asukoha kohta väärtuslikku lisainfot anda. Politsei suunduski esmajoones metsa äärde, kus ootas ees omal käel tihnikust väljapääsu leidnud mees ja nende sõiduvahend. Kohapeal sai selgeks, et õnneks oli telefon kaasas ka metsas eksleval mehel ning politseinikud võtsid temaga otsejoones ühendust.

„Katsetasime kohe, kas eakas mees kuuleb alarmsõiduki sireeni. Alguses oli sireen mehele vaevu kuuldav, kuid samm-sammult astus ta pidevalt oma liikumisest teada andes edasi ning mõnekümne minuti pärast õnnestus politseinikel ta metsast välja juhatada,“ rääkis Kagu patrullitalituse juht Madis Soekarusk.

„Kasutame politseitöös erinevaid võimalusi metsa eksinud inimeste aitamiseks. Olgu selleks kopter, jälge ajav teenistuskoer või näiteks pimedal ajal ka valgusraketid. Antud juhul lahenes olukord kiirelt ja suuremaid politseiressursse kaasamata. Piisas üksnes politseinikest, mobiiltelefonidest ja huilgavast sireenist, et eksinut aidata,“ tõdes Soekarusk.

Politsei soovitab igal juhul metsa minnes kaasa võtta laetud mobiiltelefoni, sest hätta sattudes on see asendamatu abiline oma olukorrast teada andmisel ja abivajaja asukoha selgitamisel. „Kui metsa eksib eakam inimene, kel jaksu vähem, ei tasuks tundide viisi meeleheitlikult ise väljapääsu otsida, vaid leida lagedam koht ja sinna abi ootama jääda,“ soovitas patrullijuht.