Riigikogu liige Helmen Kütt tegi täna riigikogu infotunnis ettepaneku kütusekulu kokkuhoiu eesmärgil võtta politseis kasutusele elektriautod.

Minister tõdes, et see on õige tähelepanek ja leiab politseis kaalumist juba sel aastal.

Minister Vaher tõi välja et 2012. aastas suurenes politsei- ja piirivalveameti eelarve riigivahenditest 5,2 protsendi võrra ehk 7 miljoni euro võrra.

Et eelarvega toime tulla, on prefektuurides kehtestatud kütuselimiidid. Prefektuurides juhindutatakse eelkõige sellest, et väljakutsed oleks teenindatud ja avalik kord tagatud.

„Ükski väljakutse, mis vajab politsei sekkumist, ei jää täitmata,“ kinnitas minister Vaher parlamendi ees. „Küll aga tuleb juhtimiskeskuses hinnata väljakutse vajadust.“

Lisaks kasutatakse kütusehinna tõusust tulenevate kulude kokkuhoiuks ka muid meetmeid, minister nimetas uute ökonoomsemate sõidukite soetamist vanade ja amortiseerunud sõidukite asemele ning kütuse ühishanke korraldamist, mille tulemused peaks selguma aprilli teises pooles.

Vaher ütles, et mullu soetati politseis 151 uut sõidukit ja tänavu on plaanis autoparki uuendada 266 uue sõiduki võrra. Eelistatud on diiselkütusega sõitvad autod, mis aitab ligi kolmandiku võrra kütusekulusid vähendada.

Vanade sõidukite mahamüümine peaks aitama säästa 180 000 eurot aastas, märkis Vaher.