Kuna politseil on kriminaalmenetluse koodeksist lähtuvalt kohustus reageerida ajakirjanduses avaldatud infole võimalike kuritegude kohta, võtab politsei lähiajal Arnold Oksmaaga ühendust ja selgitab mõned ebaselged väited, ütles politseiameti pressiesindaja BNS-ile.

Ta lisas, et pärast seda otsustab politsei, kas alustada selles asjas menetlust või mitte.

Kriminaalkoodeksi järgi on karistatav sugukõlvatu tegevus teadvalt noorema kui 16-aastase isiku suhtes, samuti inimese abitu seisundi ärakasutamine.

Meelelahutusärisse tõmmatud Oksmaa (23) väitis usutluses Uuno raadios, et 1997. aasta suvel oli tal Urmas Liiviga suhe. SL Õhtulehe andmeil andis toona 17-aastane olnud Arnold Oksmaa mõista, et oli tuntud uudistediktorile igati võrdne seksipartner.

Lisaks teatas Oksmaa, et tol ajal oli tal parasjagu käsil suhe muusik Joel Steinfeldtiga ja ta elas viimase juures. Steinfeldt on öelnud, et tundis Oksmaad, kuid on eitanud igasugust seksuaalsuhet.

Urmas Liiv ütles SL Õhtulehele, et ei tunnegi Oksmaad ja viimase jutt on täielik vale.

Politseiameti pressiesindaja ütles, et politsei kontrollib igaks juhuks Oksmaa väiteid, saamaks selgust, kas midagi taolist on üleüldse toimunud, kui vana Oksmaa sellel ajal oli ning kas võidi ära kasutada tema abitut seisundit.