Põhja prefektuuri liiklustalituse juht Sirle Pai pani inimestele südamele, et kõik arvestaksid sellega, et liiklusesse tulevad lapsed, kes mitte kunagi ei ole üksipäini liikunud.

"Kui me kõik üksteisega arvestame, siis on meil ilmselgelt kõikidel turvalisem," lausus Pai. Seda eriti Tallinnas, kus teetööd teevad väikestele jalakäijatele liiklemise eriti keeruliseks. Tema sõnul peavad autojuhid arvestama sellega, et ajutisetele ülekäiguradadele, piirdeaedade, killustiku- või liivahunniku tagant, võib tulla väike liikleja.

"Lapsevanemad peaks ohtlikud kohad eriti hoolikalt üle vaatama ja seal lastele sõnad peale lugema," meenutas Pai vanematele.

Jalakäijad peavad liiklustalituse juhi sõnul oma helkurid välja otsima, sest päevavalgust jääb järjest vähemaks, seda eriti asulavälisel teel.

"Peab ütlema, et ka linnas on meil öisel ajal kahjuks väga pime," nentis Pai.

Pai sõnul on ka autojuhtidel viimane aeg oma sõidukite tehniline seisukord üle vaadata, et sügisel oma auto peale 100 protsenti kindel olla.

Kontrollida tuleks sõidukite rehvide seisukorda, kojamehi, tulesid ja ka pidureid. "Ilmselge on see, et teed lähevad libedaks, sest vihmast märjale teele langeb ka puudelt lehti," rääkis Pai. "Ilmselt ei ole ka öökülmad väga kaugel."

Kõik see teeb tema sõnul liiklemise keerulisemaks, pidurdusteekonna pikemaks.