"Politsei jaoks on kolmapäev ikka tavapärane päev ning sellest lähtuvalt on ka töö, nagu igal teiselgi päeval. Nii on see viimastel aastatel alati olnud ning ka tänavu pole politseil ilmselt põhjust millekski eriliseks valmistuda," ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja BNS-ile.

Viimastel aastatel on Teise maailmasõja Euroopa lahingute lõpu aastapäeva tähistamine Eestis möödunud tõsisemate vahejuhtumiteta. Suurem rahvakogunemine toimub tavapäraselt Tallinnas kaitseväe kalmistul, kus asub 2007. aasta aprillis Tõnismäelt teisaldatud pronkssõduri monument.

1945. aasta 7. mail allkirjastasid liitlasvägede ja Sakse relvajõudude esindajad Prantsusmaal Reimsis Saksa Riigi kapitulatsiooniakti, mille kohaselt lõpetati sõjategevus Euroopas 8. mail. Euroopas tähistatakse Teise maailmasõja Euroopa lahingute lõpu aastapäeva 8. mail, Venemaal aga 9. mail.

Täna toimus Tallinnas Maarjamäe mälestusväljakul Teise maailmasõja lõpu mälestusüritus, millel valitsuse esindajana osales regionaalminister Siim Kiisler.

2004. aasta 22. novembril võttis ÜRO Peaassamblee vastu resolutsiooni Teise maailmasõja lõppemise 60. aastapäeva tähistamise kohta, milles kuulutati 8. ja 9. mai mälestamise ja leppimise päevadeks. Resolutsioonis kutsuti üles igal aastal üht või mõlemat päeva sobival viisil tähistama ja avaldama oma austust kõikidele Teises maailmasõjas elu kaotanutele.