"Meil on ütlemata hea meel tõdeda, et Lõuna-Eestis on julgeid asjalikke inimesi, kes märkavad, sekkuvad ja aitavad abivajajaid," kirjutab politsei.

"Nimelt sai politsei täna päeval teate, et 77-aastane Ülenurmel elav terviseprobleemidega mees läks kalale ning pole õhtuks koju jõudnud. Lähedased kartsid suure südamevaluga, et isa võib olla hätta sattunud. Patrullid otsisid meest Ülenurmelt, tema kodukohast, ent paraku tulemuseta. Võtmerolli kogu sündmuse lahendamisel mängis tähelepanelik 50-aastane naine, kes märkas pärastlõunal Tartus Ravila tänaval pargipingil meest. Kui ta mõni aeg hiljem sealt taas möödus, oli mees jätkuvalt pingil istumas. Naisele tundus selline vaatepilt murettekitav ja ta läks mehe jutule. Peagi oli selge, et eakal mehel on raskusi kodutee leidmisega. Ta ise arvas, et elab Kärknas," jätkus prefektuuri kirjeldus sündmustikust.

Ülimat abivalmidust üles näidanud naine võttis mehe oma autole ja viis ta Kärknasse, et too turvaliselt koju jõuaks. Seal selgus, et mees ei oska endiselt üheski suunas edasi minna. Naine helistas politseisse, et abi saada. Ja siis saigi pusle kokku. Tegu oli sama mehega, keda Ülenurmel otsiti. Politsei viis mehe tagasi koju.

"See on ilmekas näide, kuidas terav silm, nutikus ja heatahtlikkus viivad sihini. Oleme väga liigutatud, et lõunaosariikides on inimesi, kes märkavad ja ulatavad nõnda pikalt oma abikäe, et võhivõõrast inimest aidata. See on südantsoojendav ja uskumatult uhke tunne. Aitäh teile, Pille," tänab prefektuur abivalmis naist.