Möödunud reedel ilmus Delfis galerii jääskulpuuridest ja nende autoritest ning pildile jäi ka kunstnik Seaküla Simson, kes kandis politseiembleemidega pikka sinist mantlit.

Politseile hakkas mantel väga silma, kärmelt algatati väärteomenetlus ning Delfi fotograaf kutsuti juba täna ülekuulamisele. Menetleja ütles fotograafile, et politseisümboolikaga mantel võetakse kunstnikult ära.

"Politseivormi ja politseiembleemiga riiete kandmisel lähtume ennekõike seadusest, heast tavast ja vormiriietuse kandmise korrast. Vormis politseinik esindab riiki ning politseivorm on üks sümbolitest, mille järgi inimesed politseiniku ära tunnevad," ütles Delfile kommentaariks Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder.

"On selge, et inimesed, kes ei täida politsei teenistuskohustusi ega esinda riigivõimu, ei tohiks kasutada politseiembleemidega riideesemeid. See võib tekitada vääriti mõistmist ega tekita turvatunnet," lausus Põder. "Konkreetse juhtumi puhul ei ole kindlasti meie eesmärk kedagi karistada, vaid juhtida tähelepanu, et riigisümboolikaga vormi ei saa päris oma äranägemise järgi kasutada."

"Menetlus on üks riigi võimalustest selgitada välja meie jaoks olulised küsimused, nagu mis oli politseivormi kandmise eesmärk, kust vorm pärineb ja kõik muu sinna kuuluv," rääkis Põder.