Joobes juhtidele ning suurtele kiiruseületajatele taotleb politsei neil päevil võimalusel alati aresti.

"Liikluses terveks jäämise üks eeldus on lapse kodune eeskuju ja ettevalmistus ning ohukohtade korduv läbi arutamine. Teiseks sõidukijuhtide oskus noorte jalakäijatega arvestada ning valmisolek sõita pigem veidi rahulikumalt," ütles korrakaitsepolitseiosakonna juht Tarmo Miilits.

Miilitsa sõnul on liiklusstatistika kohaselt on jalakäijaõnnetuste poolest kõige rängemad kuud alles ees. "Seetõttu ei tohiks septembrikuised sõnumeid jalakäijaohutusest võtta kui ajutisi või mööduvaid. Pigem on nende olulisus lähikuudel ainult suurenemas," selgitas ta.

Politsei on asulasisest liiklusjärelevalvet suurendanud juba koolialguse eel, ent kõige intensiivsem periood on septembri esimesel nädalal. Järelevalve põhirõhk läheb kiirusest kinnipidamise kontrollimisele ning jalakäijate, eriti laste ohutuse tagamisele ülekäiguradadel.

Sarnaselt jaanipäevaga on politsei septembri esimesel nädalal eriti karm äärmiselt ohtlike liiklusrikkumiste puhul ning taotleb enam kui 40 km/h võrra piirkiirust ületanud või joobes juhtidele võimalusel aresti.

Traditsiooniliselt on politsei kooli esimestel päevadel suuremate jõududega väljas ülekäiguradadel ning kaasab selleks ka võimalikult palju vabatahtlikke. Jälgitakse, et sõidukijuhid täidaksid teeandmise kohustust ning täiskasvanud jalakäijad annaks lastele liikluses õiget eeskuju.

Eelmisel nädalal saatis politsei teeomanikele meeldetuletuse, et enne 1. septembrit vaadataks üle liikluskorraldus ja selle vahendite seisukord koolide ja lasteaedade lähistel. Kooli algusest alates saadab politsei puuduste ilmnemisel juba ametliku ettekirjutuse või märgukirja.