Pühapäeval, 17. veebruaril toimub 42. Tartu maraton.

Maratoni koduleheküljel on link „Transport. Parkimine. Liiklus“, kus maratoniaegne liikluskorraldus, liikluspiirangud ja parkimisalad on täpselt lahti kirjutatud. See tasuks maratoni piirkonda tulijatel välja printida ning käepärast hoida, soovitab politsei.

„Politsei on populaarsel suurüritusel traditsiooniliselt väljas suurendatud jõududega, et tagada liikluse sujuvus ja ohutus ning üldine turvalisus. Esmane soovitus on kogu oma liikumistrajektoor maratoni piirkonnas eelnevalt põhjalikult läbi mõelda. Kindlasti tuleb varuda piisavalt aega soovitud kohta õigeaegseks kohalejõudmiseks – nii ennetame viimasel hetkel saabumisel tekkivaid ummikuid ja hilinemisest tingitud närvilisust. Võimalike õnnetuste vältimiseks tuleb hoiduda ohtlikest möödasõitudest eesliikuvas kolonnis," soovitas Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets.

Tema sõnul tuleb vastuvaidlematult täita liikluse reguleerijate märguandeid ning tähelepanelikult jälgida ajutisi liiklusmärke.

"Oma sõiduki kitsale teele parkimisega on varasematel aastatel nii mõnigi ülbik häirinud oluliselt liiklust ning põhjustanud ummikuid. Kaasliiklejaid ohustavalt käituvatest sõidukijuhtidest tasub teada anda politsei liiklusliini numbril 14 900 või politsei üldtelefonil 110.“

Laupäeval, 16. veebruaril toimub teist korda Viljandi järvel Baltimaade suurim ja traditsiooniline kalastusvõistlus „Kuldkala 2013“. Ka selleks puhuks on politseil mitu head soovitust.

Autoga Viljandisse tulijatele tuletab politsei meelde, et parkimine järve ääres Tartu tänaval on keelatud Tartu ja Mäe tänava ristmikust kuni Jakobsoni tänavani. Järve äärde on võimalik sõita mööda Jakobsoni tänavat ja jälgida tuleb liikluskorraldusvahendeid, täita politsei ja liiklust korraldavate ametnike märguandeid. Arvestada tuleb asjaoluga, et järve ääres asuvad parklad on tasulised. Kes tasulisse parklasse parkida ei taha, siis tuleb arvestada asjaoluga, et järveäärsetele tänavatele parkida ei saa.

„Politsei soovitab autoga järve äärde mitte sõita ja parkida linnas asuvatesse suurematesse parklatesse kaubamaja taga, turu parklas, Pauluse kiriku vastas olevas parklas ja mujal. Viljandlased aga võiksid kodust välja tulla üldse ilma autota ja järve äärde jalutada,"
ütles Viljandi politseijuht Alvar Pähkel.

Et kalapüügipidu mööduks kõigile turvalistena ja tagamaks avalikku korda nii järve ääres kui linnas, on politsei väljas tavalisest suuremate jõududega ja ei maksa imestada, kui näete meie kolleege Läti politseist. Need kalamehed ja pealtvaatajad, kes päeva jooksul on „külmarohtu“ tarvitanud, peaksid oma käitumise ikka kontrolli all hoidma. Ka ei tasu kellelgi napsisena rooli taha istuda“