Politsei pressiesindaja märkis Delfile, et seni kogutud andmetele tuginedes sõitis PPA politseiametnik mullu tööst vabal ajal oma isikliku sõidukiga 90 alas kiirusega 124 km/h. Rikkumise fikseerinud patrull pidas sõiduki kontrolliks kinni. Rikkumiselt tabatud politseiametnik esitas kolleegidele töödokumendi just kui kinnitamaks, et kiirusületamine on põhjendatud kiireloomulise tööülesande täitmisega. Seetõttu lubas patrull ametnikul edasi sõita ja kiirusületamist rikkumisena ei protokollitud.

Edasises uurimises selgitas PPA sisekontrollibüroo välja, et erasõidukiga vabal ajal sõitnud politseiametnik siiski ei olnud täitmas tööülesandeid, mistõttu puudus tal seaduslik alus töödokumendi esitamiseks patrullile. Vahejuhtumi üksikasjade selgitamiseks alustas PPA sisekontrollibüroo politseiniku suhtes väärteo- ja distsiplinaarmenetlust.

PPA sisekontrollibüroo juht Raul Vahtra sõnas, et selline vahejuhtum on kahetsetav. „Kõigile politseinikele on meie asutuses ühtmoodi kõrged ootused nii seadustest kinnipidamisel kui ka tööeetika ja väärtuste osas. Ametiseisundist tuleneva võimu väärkasutamist esineb väga harva ning teeme endast oleneva, et selliseid eksimusi igal juhul vältida,“ kinnitas Vahtra.

Uurimise all olev politseiametnik on menetlusotsuse tegemiseni oma töökohalt taandatud.