Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul on igati õige aeg piirkiirusest kinnipidamist mootorsõidukijuhtidele meelde tuletada.

“Kevaditi käitub hulk sõidukijuhte nagu koplisse pääsenud vasikad, mis liikluses väljendub liigsuures kiiruses ja agressiivses sõidustiilis. Samas on sel perioodil kiirustamine ja tähelepanematus eriti ohtlikud, kuna liiklusesse on tulnud hulk kaherattalisi ning rohkem on ka jalakäijaid,” sõnas Tänak.

Asulavälisel teel on liigsuurest sõidukiirusest põhjustatud n-ö tüüpõnnetus selline, kus juhitavuse kaotanud auto või mootorratas paiskub teelt välja või põrkab kokku vastutulijaga. Asula sees ei jõua kiirust ületav autojuht ohu korral õigel ajal peatuda ning põrkab kokku teise sõiduki või kergliiklejaga. Mõlemal juhul põhjustab suurem kiirus ka tõsisemaid vigastusi.

Eelmisel aasta aprillis toimunud TISPOLi “Kiiruse” teemanädalal avastas politsei Eestis 1326 kiiruseületajat ning automaatse liiklusjärelevalve käigus fikseeriti 2174 lubatud piirkiiruse ületamist. Samal perioodil avastati politsei poolt Euroopas kokku 209 815 kiiruseületamist ja kiiruskaamerad fikseerisid 357 351 rikkumist.

Kokku toimub sel aastal üheksa rahvusvahelise liikluspolitseinike võrgustiku TISPOLi teemanädalat, millest kõigis osalevad ka Eesti politseinikud.