Rapla politsei jõudis kriminaalasja menetledes järeldusele, et Imre Perli suri 15. aprillil vahistamise käigus kukkumise tagajärjel ning mehe kinni pidanud keskkriminaalpolitseinikud ei tarvitanud tema kallal vägivalda.

Rapla politsei kuulas uurimise käigus üle oma kolleegid keskkriminaalpolitseist, kes igasugust vägivalla kasutamist eitasid. Korravalvurite juttu kinnitas ka veel kord üle kuulatud kohtuekspert, kes pidas Perli surmavate vigastuste tekkimise tõenäolisemaks põhjuseks kukkumist, mitte vägivalda, ütles Rapla prokuratuuri prokurör Aarne Pruus BNS-ile.

"Koos Perliga vahistatud Erkki Rikmann oli juhtunu ajal küll juba pikali surutud, kuid ka tema ei kuulnud ega näinud midagi, mis viitaks, et Perli oleks ennast löömiste eest kaitsnud või et teda oleks pekstud," lisas Pruus.

Juhtumi uurimiseks 15. mail surmaga lõppenud kehavigastuste tahtlikku tekitamise paragrahvi alusel kriminaalasja algatanud Rapla politsei lõpetas esmaspäeval selle menetlemise ja Perli surma põhjus kvalifitseeriti õnnetusena.

Perli hukkumisega seotud juhtumi uurimiseks ametkondliku juurdluse läbi viinud keskkriminaalpolitsei tuvastas juba 24. mail, et politseinikud käitusid vahistamisel õiguspäraselt. Ekspertiisi tulemustest nähtus, et Perli surma põhjustas ajukoljutrauma, mis tekkis kukkumisest.

Perli surma põhjuste kohta ütlusi andnud Erkki Rikmann (28) on seni ainus, kellele keskkriminaalpolitsei on 15. aprillil Raplamaa narkotalus toimunud haarangu järel süüdistuse esitanud.

Keskkriminaalpolitsei asedirektori Kersti Jundase sõnul esitati mehele 28. aprillil süüdistus suures koguses narkootikumide valmistamises. Selles teos kohtus süüdimõistmise korral ähvardab Rikmanni kuni seitsmeaastane vanglakaristus.

Kohus vabastas 15. mail varem kriminaalkorras karistatud Erkki Rikmanni vahi alt. Sama otsuse tegi kohus mai alguses ka narkotalu kaitseliitlasest omaniku Jaanus Truia suhtes, kelle keskkriminaalpolitsei juba neli päeva enne Rikmanni vahistanud oli.

Jaanus Truia seost narkootikumide valmistamisega oma talus pole keskkriminaalpolitsei süüdistuse esitamiseks piisavalt tõendada suutnud.