Prokuratuuri pressiesindaja Carol Merzin ütles, et alustatud on kriminaalmenetlust, mille eesmärk on kontrollida, kas ametnike tegevus hankemenetluse läbiviimisel ja hankelepingute sõlmimisel on vastanud seadusele.

"Kahtlustatavaid selles kriminaalasjas veel pole. Menetlustoimingute käigus peab selguma, kas on alust kedagi kahtlustada," lisas Merzin.

Kontrollitakse, kas hanked vastavad kehtivale seadusandlusele ning on ka nõuetekohaselt läbi viidud, teatas Rakvere pressiesindaja.

Linnapea Andres Jaadla ei oska praegu öelda, mis võis olla kontrolli aluseks, samuti pole teada, millal peaksid tulemused selguma. Tema sõnul on usutavasti tegemist politsei tavapärase tööga.

"Rakvere linn on hankeid läbi viinud korrektselt ja seaduskuulekalt ning viimased viis aastat on meil toiminud ka tõhus sisekontrollisüsteem. Varem on Rakvere linnavalitsuse riigihankeid kontrollinud riigikontroll, riigihangete amet ning erinevate suurprojektide järelevalveorganid, kes ei ole tuvastanud hangete läbiviimisel olulisi puudusi," lisas Jaadla.